‘Portret van een onbekend meisje’ op Saint Amour 2016!

Saint Amour 2016Big bada boom! ‘Portret van een onbekend meisje’ op Saint Amour 2016!

Van 12 tot 27 februari — in gezelschap van veel te knappe literaire koppen — neem ik, een Russische Vlaming (of een Belgische Wit-Rus), deel aan dat hartverwarmende festival met als thema ‘Funny Valentine’. Deze keer spreek ik niet, maar lees ik voor uit ‘Portret van een onbekend meisje’. Het fragment of de fragmenten moeten nog gekozen worden. Heeft iemand een suggestie? Indien wel, dan verneem ik het graag. Moet ongeveer 10 minuten lang zijn. 

Hier alvast de speellijst:

Vr 12/02 Mechelen, Stadsschouwburg

Za 13/02 Brussel, Ancienne Belgique

Zo 14/02 Oostende, De Grote Post

Ma 15/02 Amsterdam, Delamar

Di 16/02 Genk, C-mine Cultuurcentrum

Do 18/02 Brugge, Stadsschouwburg

Vr 19/02 Gent, Vooruit

Za 20/02 Heerlen, Theater Heerlen Portret van een onbekend meisje, Aleksandr Skorobogatov

Ma 22/02 Leuven, 30CC/Schouwburg

Di 23/02 Enschede, Wilminktheater

Za 27/02 Antwerpen, Bourla

Literaire liefde

Dat literatuur en liefde een gouden combinatie is, bewijst Saint Amour al jaren. Het thema van Saint Amour in 2016 is ‘Funny Valentine’, van de onhandigheden die de liefde met zich meebrengt tot de krankzinnige situaties waartoe ze mensen kan drijven. Als vanouds met een schare messcherpe auteurs die de liefde fileren, zinderende muziek en filmfragmenten, een uitgekiend decor, en een publiek dat nauwelijks op zijn stoel kan blijven zitten van verrukking.