De in België wonende Russische schrijver Aleksandr Skorobogatov werd uitgeroepen tot de absolute winnaar van de XXXIVe Internationale Literaire Prijs “Città di Penne – Mosca” 2012 (Italië)

Tijdens de slotceremonie die plaatsvond op 1 december 2012 in de stad Penne (Italië) werd Aleksandr Skorobogatov uitgeroepen tot absolute winnaar van de XXXIVe Internationale Literaire Prijs “Città di Penne – Mosca” 2012 (Italië) voor zijn roman “Vera” (Edizioni E/O, 2011). Aleksandr Skorobogatov kreeg 333 van de 560 stemmen van de publieksjury, die de absolute winnaar koos in de eindfase van de prijs. Hij ging de twee andere finalisten vooraf: Emanuele Trevi (Italië, 106 stemmen) en Dulce Maria Cardoso (Portugal, 60 stemmen).

De drie finalisten van de prijs — in de categorie beste boek van een Italiaanse auteur, beste boek van een auteur uit de EU en beste boek van een Russische auteur — werden gekozen door een professionele jury, onder leiding van professor Vincenzo Cappelletti, voormalige directeur van het Instituut voor de Italiaanse Encyclopedie en actief in de culturele en publieke sfeer van Italië.

In de 40-jarige geschiedenis van deze internationale prijs “Città di Penne – Mosca” werden slechts twee andere Russische schrijvers uitgeroepen tot absolute winnaar.

Tijdens de slotceremonie nam Aleksandr Skorobogatov een medaille van de Italiaanse president Giorgio Napolitano in ontvangst.

Read more press about scrittore russo Aleksandr Skorobogatov

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.